Hastane Zemin Kaplamaları

hastane zemin kaplama hastane zemin kaplama malzemeleri hastane zemin kaplama malzemesi

PVC (Polivinil Klorit) zemin kaplamaları, PVC'nin, asbest lifleri, bazı dolgu maddeleri ve renklendiricilerle karıştırılması ile üretilir. Özgül ağırlığı 2.00 kg/I dolayındadır. Isıl iletkenliği, su emmesi, yağ emmesi düşük, elektrik ve ses yalıtkanlığı yüksektir. Bileşiminde asbest bulunması nedeniyle aşınmaya ve bir dereceye kadar yanmaya karşı dayanıklıdır. 

PVC döşeme karoları doğrudan doğruya PVC'den üretilebildiği gibi içerisine kalker tozu, asbest lifi gibi dolgu maddeleri değişik oranlarda katılarak farklı niteliklerde de üretilebilir. PVC oranı yükseldikçe malzeme esnekleşir ve aşınma dayanımı artarak kırılganlığı azalır. Bu karolar 1.8 ve 2 mm olarak iki ayrı kalınlıkta yaygın olarak 25x25, 30x30, 50x50 cm gibi boyutlarda ya da daha büyük boyutlarda özel olarak üretilmektedir. 

Sağlık binaları, bir toplumun sağlığına katkıda bulunmak amacıyla tasarlanmış olan ve bu anlamda gereken teşhis ve tedavi ünitelerini içinde barındıran kuruluşlardır. Bu kuruluşların başında, sağlık hizmetinin dağıtım sisteminin anahtar öğesi olan hastaneler gelmektedir.

Hastaneler, yapılış amaçları gereği hastalara hizmet ettikleri için mekanların kullanıcı gereksinmelerine çok iyi cevap verebilecek nitelikte ve fiziksel standartların çok iyi olarak uygulanmış ve tesis edilmiş olmasını gerektirir. Bu bağlamda zemin kaplamaları gibi hastaların üzerinde yürüdükleri malzemelerin daha bir hassasiyet içinde seçilmesini ve uygulanmasını zorunlu kılar.

Temizlik ve hijyen, hastane yapılarının en önemli sorunlarından biri olmaktadır. Bu anlamda mekanlarda kullanılan döşeme kaplamasının türü önemli bir rol oynamaktadır. Döşeme yıkanabilir malzeme ile kaplanmalı, yıkandığı için döşemede su giderleri olmalı veya döşeme kaplamasında yanmaz ve kaymaz malzeme seçilmeli, halı kullanılmamalı, mümkünse anti bakteriyel döşeme kaplaması tercih edilmelidir. Döşeme kaplaması rengi gözü yormamalı ve renk seçiminde "hastane hissi" yaratmayacak açık renkler seçilmelidir.

Sağlık koşullarının önem kazandığı hastane ve benzeri binalarda döşeme kaplamalarının pürüzsüz, gözeneksiz, olabildiğince az ekli, yıkanmaya elverişli bünye yapışma sahip olması istenir.

Hasta Odaları Zemin Kaplamalası

Hasta odaları için ana gereksinimler aşağıdakilerdir:

hastane pvc zemin kaplama fiyatları Kolaylıkla temizlenmeli ve hijyenik, kirden uzak bir yüzey sunmalıdır.

hastane pvc zemin kaplamaları Sıcak ve konforlu olmalıdır.

hastane zemin döşeme Sessiz olmalıdır.

hastane zemin döşemesi Aşınmaz, kaygan olmayan bir nitelik taşımalıdır.

Hasta odaları için yukarıda açıklanan niteliklerin hepsine sahip olmamasına rağmen, ahşap döşeme kaplaması en yaygın kullanılan başlıca ahşap, sertliği ve parlaklığı nedeniyle hoş renkli akçaağaçtır. Genel olarak cilalı tutulmakta ve bu onun dayanıklılığım artırmasına rağmen, onu aynı zamanda tehlikeli biçimde kaygan hale getirmektedir. Yıkama, ahşap moleküllerini yumuşatır ve daha sonra ahşap yatak yükü nedeniyle aşınma gösterir. Bununla birlikte bu malzeme oldukça gürültülü olmasına rağmen, diğerlerine kıyasla daha sıcak ve yürümesi daha konforludur. Meşe ve çam çok sık kullanılan ahşap malzemelerdir.

Önerilen makale: Duvar koruma bariyeri ve hastane duvar koruma bariyeri hakkında bilgi almak için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

auçuk, hasta odaları için oldukça değişken başarı dereceleriyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı hastaneler bu malzemenin dayanıklı, sessiz ve yürümesi rahat olduğunu bildirirken, hemen hepsi temizliğinin çok zor olduğuna işaret etmektedirler. Özellikle nötral gri-kahverengi rengindeki modellerin temizlik açısından en iyi olduğu düşünülmektedir. Diğer başarısızlık ve eksiklikler çok ince malzemelerin kullanımından dolayıdır. 6.35 mm (1/4 in.) malzemeyle yıpranma sıkıntısı yaşanmazken, 1.19 mm (3/16 in.) bir kalınlık minimum olarak alınmalıdır. Bu zorluklara rağmen, sıcak ve sessiz olması gerçekleri, bu tipte bir döşeme kaplamasının düşünülmesini önemli hale getirir.

Linolyum özellikle bulaşıcı hastalıklar hastanesi için gittikçe popüler hale gelmektedir. 3.3 mm ve altında kalınlıklarda bile linolyum ihtiyaçlara yeterli biçimde cevap verecek gibi görünmektedir. Daha büyük ölçekte, temizlenme kolaylığı, yeterli derecede sıcaklık, sessizlik ve esneklik ile birleştirdiği için daha sürekli yapılar için de uygundur.

Avrupa ülkelerinde özellikle Danimarka'daki hastaneler için en yaygın kullanılan malzemelerinden biri mantar plakadır. Görünüşte temizlikte herhangi bir zorluğa maruz kalınmaz. Fakat bunun için özel cilalar geliştirilmekte ve bazı hallerde döşeme yılda iki defa verniklenmektedir. İstenen başlıca avantajlar sıcaklık, sessizlik ve dayanıklılıktır. Bu ülkede mantar döşeme kaplaması çok sayıda hastanede uygulanmıştır ve görünüşe göre bu malzemeyi temiz tutmak için herhangi bir zorluk yoktur. Cilalama en iyi sonuç veren işlemdir; fakat az miktarda suyla yıkama, daha sonra tamamen kurulama da iyi bir sonuç vermektedir. Bununla birlikte ara sıra döşeme cilası uygulamak da tavsiye edilmektedir. Yatak ayaklarından oluşan iz, bunlar geniş çaplı olmadıkça zararsızdır. Seramik formunda döşendiği zaman, bu noktalar döşemenin geri kalan kısmıyla karışmaksızın kolayca yeniden döşenebilir.

Vinil döşeme karolar hastane döşemeleri için uygun, modem döşeme kaplamalarından biridir. Kolaylıkla temizlenebilmekte ve yatak ayaklarının neden olacağı ezilmelere karşı dayanıklıdır. Pek çok ilginç tasarımı üretilmesini sağlayacak geniş parlaklık seçenekleri ve çok çeşitli renkleri mevcuttur. Bu malzemenin daha koyu renkli döşeme kaplamalarının yerinde kullanımı, onların "kurumsal" etkisini ortadan kaldırma eğilimindedir.

Hastane Koridorları Zemin Kaplamaları

Burada istenen şartlar, aşınmaya karşı büyük bir dayanıklılık gösterme gereksinimi ve sessizliğin daha önemli olması haricinde odalardaki şartlara benzer niteliktedir. Odalar için kullanılan malzemelerin pek çoğu koridorlar için de uygundur. Kalın kauçuğun zor aşınır özellikleri onu daha uygun hale bile getirmektedir. Özellikle sünger kauçuk, ses azaltıcı nitelikleri nedeniyle kullanışlıdır. Genel olarak 3.175 mm (1/8 in.) sünger kauçuk ile 3.175 mm (1/8 in.) masif üst yüzey birleşimi tavsiye edilmektedir.

Siyah ya da renkli asfalt başarıyla kullanılmaktadır. Asfalt sessiz, sıcak ve dayanıklıdır; bağlantısız olması ve sundurma içinde oluşturulması ek avantajlarıdır. PVA eklemsiz döşeme kaplamaları da uygundur ve kolayca bakımları yapılabilmektedir.

Mozaik ve yarı sırlı seramikler kolaylıkla temizlenebilme kolaylığına sahiptir ve ana giriş mekan= yakınında kullanılırlar. Buna rağmen binanın içi için oldukça soğuk ve gürültülü bir karaktere sahiptirler.

Ameliyathane Zemin Kaplamaları

Ameliyathaneler için mümkün olduğunca az ek yerine sahip, dış etkilere dayanıklı (su vb. geçirmez), leke tutmaz döşeme kaplamaları gerekmektedir. Mozaik en yaygın kullanılan malzemedir ve eğer çatlama eğilimi olmasaydı, bu amaç için ideal bir malzeme olacaktır. Linolyum, kauçuk, ve asfalt gibi diğer döşeme kaplamalarının denenmesine bu dezavantaj neden olmaktadır.

Kauçuk bu mekanda kullanılan bazı kimyasallardan etkilenmektedir. Bu nedenle oldukça memnuniyet verici olduğu söylenemez. Aynı zamanda elektro-statik yükleri toplama eğilimindedir ve kullanıldığı yerde, özel anti-statik kauçuk sağlanmaktadır.

Özel anti-statik vinil asbest karolar mevcuttur. Bu malzeme, statik yükün üretimini engellemek üzere yeterli bir alçak dirence sahip olacak biçimde tasarlanmıştır. Mekanın diğer kısımlarında üretilebilecek statik elektriğin iletimini sağlamak için de tasarlanmıştır. Dikkatlice yerleştirildiği ve ek yerleri belirlendiği zaman kusursuz bir işler ameliyathane elde edilebilir. Özellikle selüloz tabanlı tipteki linolyum, önemli bir başarıyla kullanılmaktadır. Büyük ölçüde aside karşı dayanıklıdır, leke tutmaz ve büyük genişliklerde mevcut olan bu malzeme, minimum sayıda ek yeriyle döşenebilmektedir. Ancak elbette ki iyi yapıştırılmalı ve ek yerleri çok iyi tespit edilmelidir.

Özel, aside dayanıklı çeşidiyle asfalt da başarıyla kullanılmaktadır. Asfalt, mozaikten çok daha az çatlamaya maruz kalan, eksiz, hijyenik bir yüzey sağlamaktadır.

Kuvarsit dış etkilere karşı son derece dayanıklı (su vb. geçirmez) doğal bir taştır ve bu amaçla kullanılmaktadır. Başlıca zorluğu, diğer karo malzemeler gibi bakteri barındırmayacak sıkı ek yerleri temin etmek olacaktır.

X-Işını Odaları Zemin Kaplaması

X-Işını teşhis ve ışın tedavisi yapılan mekanların döşeme kaplama malzemeleri az elektrik iletmelidir. Çok fazla yalıtımda personel ve hastayı tehlikeye sokabilir. Bodrum katlarda tesis edilmesi halinde hava nemi problemine yüksek gerilimden dolayı dikkat edilmelidir.

Elektrik yalıtımı en önemli ihtiyaçtır ve bu nedenle ahşap, mantar ve kauçuk kullanılmaktadır. Akçaağaç, çam ve meşe kullanılan başlıca ahşap malzemelerdir. Bu malzemelerden hiç biri kendi içinde X-ışınlarına karşı yeterli bir engel sağlamaz. Ek olarak, kurşun levha ya da baryum sülfat beton aldığı olması gerekmektedir.

Hastane Zemin Kaplama Fiyatları

Hastane zemin kaplama fiyatları kullanılacak malzemenin ve uygulama yapılacak mekanın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hastane zemin kaplama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir ya da 0216 354 00 91 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede size ulaşarak ücretsiz keşif randevu işlemlerinizi gerçekleştirecektir.

 

Örnek Ürünler

Aşağıdaki ürünler örnek olarak verilmiştir. Ürün sayfamızı ziyaret ederek tüm renk ve modelleri daha yakından tanıyıp, size en uygun olan ürünü seçebilirsiniz.

hastane zemin kaplaması fiyatları hastane zemin malzemeleri hastane zemin malzemesi hastane zemin uygulamaları pvc zemin kaplama hastane